Sång

På 80-talet skulle jag sjunga opera i en teateruppsättning och fick lektioner av Helge Brilioth, som  kämpade med stort tålamod och uppmuntran för att uppnå resultat...Det blev så där.

Jag föredrar franska chansons, svenska visor och tyska sånger à la Brecht. Hade på 90-talet ett program med s k "Brecht-sånger". Häftigt, teatraliskt, politiskt.Samtidigt sjöng jag franska chansons, ur mitt modersmåls  kulturskatt. Vi var tre stycken som då hette Franska kort ...

I nästan 30 år nu har jag sjungit  Piaf, Brel, Barbara och blir inte uttråkad det minsta.  Det går an.  Första programmet med Swing Club hette I afton franskt, Utan dessa musiker hade jag aldrig kunnat utveckla mina program så som jag  gjort. Brel kompad av Django Reinhardt, vem kan slå  det? Vill du höra lite? Mejla  mig och du får en  ljudfil, från en spelning i Västerås 2015.

Efter franska chansons var jag sugen på nåt mer nordiskt, det fick bli Progg Jazz. En sådan företeelse finns inte, men om man jazzar upp proggarna så blir det mycket riktigt proggjazz.

"I två vackra...  sånger av  Barbara, ... visar hon att hon är en utmärkt sångare som kan prestera mer  än den teatraliska låtsassång som är alltför vanlig bland skådespelare" (om I afton franskt, VLT, 22/1-05)

"Till slut bestämmer man sig för att  det är förbaskat  bra att hon inte låter bli. MCL:s  utifrånperpektiv ger en en ny dimension till ett arv vi gärna räknar  som  ursvenskt" (om  ProggJazz, E-K, 13/6-05)

"...vet hur man tar hand om ett revynummer... en van estradör.. att sjunga  svenska politiska texter till klassisk Django-jazz fungerar oväntat bra" (om ProggJazz, VLT, 18/10-07)

Django, Edith och några till framfördes i Eskilstuna under 2010 som en hyllning till Django som skulle ha fyllt 100 år, och återkom 2012 och 2014, samt november 2015, nu utvecklat till Django i gott sällskap - Edith, Jacques och några till.

Och nu: Stallet i Stockholm, söndag 15 april 2018. Följ mig här... Jag återkommer snarast med mer information.

http://www.stallet.st/index.php/sv/

 

Ur Progg Jazz. Pippi Långstrump/Betty Boop sjunger Adolphson, Wiehe och Zetterlund...