Pjäser

Skendöd, en pjäs om  H C Andersen.  På bild: C Hiltunen, Teater Paria

Jag har skrivit för eget bruk ett  antal pjäser, bl. a. Z.R vill hem - Ett drömspel ihopvävt  med  ett domstolsuttalande om en hemlös kvinnlig narkoman -, Hammaren och korset - om  Eskils sägner, spelades för mellanstadiet i  Sörmland 2000/2001 -, Skendöd - om H C Andersens sagor och nojor, spelades av Teater Paria 2004 - och Victoria B - fritt efter Victoria Benedictssons böcker och dagbok, om  hennes författarskap, hennes längtan, ilska och skörhet.Denna pjäs framfördes vid många tillfällen 2005 och 2006, och kommer att få nypremiär under 2013.

Skendöd fanns förut till förfogande  på Drama Direkt, Författarförbundets pjäsbank, men återfinns nu hos mig: en timmes drama, känsligt, poetiskt, dråpligt, för  ensam manlig skådespelare. Är du intresserad får du gärna läsa den och göra dig en uppfattning.

Jag har även under åren dramatiserat  ett antal  texter och sagor, till exempel Topelius Stjärnöga - som spelats för många  sörmländska barn på turné och på Gamla Teatern i Eskilstuna -, och alltjämt på repertoar  Prinsessan i järnskor,som utvecklats från en spansk folksaga till ett stycke  commedia dell'arte för alla från 4 år (se Barnteater).

Behöver du hjälp att dramatisera  en saga  eller annan berättelse,  ta gärna kontakt! Jag är  gärna med i skapande processen,  kan både lägga till och skära bort.

"Kill your darlings" är jag rätt så duktig på.