Barnteater

Jag  har uppträtt för barn från 3 år upp till gymnasiet i circa 15 år. Jag har gestaltat Pinocchio med höggravid mage, Topelius Stjärnöga  som ett utländskt oälskat barn, Lagerlöfs Bortbytingen som  rufsig trollmor och sorgsen bondmora... Har slagit på stor schamantrumma,  tutat i tenorsaxofon och sjungit vemodiga folkvisor.

I Prinsessan  spelar jag ungeför 18 roller, ensam på scen, med diverse klädbyten och en och annan sliten nallebjörn. Det är mycket röst och mycket kropp och en underbar, moderniserad folksaga om en sovande prins och en modig hjälteflicka. Feministiskt, roligt, lagom skränigt  för alla från 4 år. Gymnasieungdomarna på Carlforsska gymnasiet i Västerås, diggade den lika mycket som småtingarna i Katrineholm...

Jag har även under åren,inte minst på Gamla  Teatern i Eskilstuna, läst önskesagor som blev till teater i stundens hetta. Har till förfogande ett antal nallebjörnar  som bara drömmer om rampljuset...  Ring gärna och önska dig en saga, till din skola eller andra sammankonster!

Prinsessan kommer att spelas i Kjula 15 oktober och i Fröslunda 6 november i Eskilstuna kommun:s regi.

 

Prinsessan i järnskor, omskriven feministisk Törnrosa.  Spelas under hösten i Eskilstuna! Välkommen!