Teveproduktioner och filmer

Kanske en filmscen på ett hotellrum i Paris?

Första teverollen var som Philips mamma i Ebba och Didrik (SVT, Peter Schildt,1989), en fantastisk serie som  inte åldrats ett dugg tycker många. Sen spelade jag Mona i Fiendens fiende (TV4, J Lindström, 1990) och Lucia i Joker mot Björn Skifs (SF, 1991). Förutom andra småroller i olika teveproduktioner (Emma åklagare, Judits teater, Fru chefen Ingeborg, Skärgårdsdoktorn) blev  jag Irina i  Rederiet för hela svenska folket (SVT, 93-94/repris 2006-07 och kvar i svt Arkiv).

Jag älskar filmsammanhang. Det kräver av mig annat än teater:  omedelbarhet, tillit till ett team jag knappt känner och lämnar mig ut till, stundens inlevelse. Visst  kan jag  vara svårplacerad: utländskt utseende men behärskad brytning, lagom medelålders  men väl bevarad, kvinna  i en manlig filmvärld...  Manusförfattare,  rollsättare, regissörer: VÅGA  MERA! Har ni inte sett mig förr trots allt:  gå och hyr (se ovan). Det mesta finns till förfogande.

Har jag åldrat sen sist? Nej,  bara  mognat med värdighet...

Så till sist: den underbara reklamfilmen om Apoliva (vår 2014). Jag är "tredje" kvinnan, den som summerar dessa kvinnoliv med glädje och serenitet. I love it!

apoliva