Kurser: teater/drama/franska

Ta på dig drömbrillorna och upptäck en annan värld...

Med min skådespelarbakgrund är det föga överraskande att  jag också undervisar i teater/drama. Det gjorde jag redan i början på 2000-talet på olika grundskolor i Eskilstuna - bl.a Lagersberg och Årby - och de senaste  åren har jag undervisat på Carlforsska gymnasiet i Västerås, dels i Scenisk gestaltning, dels i Estetisk  verksamhet och dels i Estetik och Skapande (gymnasiekurser).Mitt ena ämne som gymnasielärare är också mycket riktigt drama -  vid sidan om franska, se bredvid.

Som alla kanske inte vet, är dramaundervisning mer riktad mot gruppdynamik och samarbete, samt individuell utveckling:det är processen som  är i fokus. Teaterundervisning riktar sig mer mot en produkt,en föreställning som ska visas. 

Dock  kan dessa två begrepp lätt flyta in i varandra. 

Gymnasiekurserna har en tydlig studieplan och kan inte bytas ut mot varandra. Grundskolan  däremot  har lättare att välja den önskade riktningen i en sådan undervisning.

Är du eller din skola intresserad? Ta  kontakt.

Notre-Dame de Paris, Quasimodos hemvist.

Behöver din skola en infödd fransyska med akademiska meriter? Har du och några likasinnade  planerat en resa  till Frankrike? Finns det på  ditt företag ett stort behov av  intensivkonversation på Molières språk? Då har du kommit rätt. Franska är  mitt modersmål och jag är dessutom  utbildad gymnasielärare i  franska. Jag har undervisat studiecirklar, privata elever  och företagsgrupper, samt förstås gymnasieelever (Rudbeckianska  och Västerås Enskilda i Västerås, Mikael Elias i Eskilstuna).

I fem terminer undervisade jag  i franska på Mälardalens högskola. Kul, spännande, utmanande! (Synd att nedskärningar på högskolan drabbade detta ämne tillsammas med spanska och italienska ... Om tio år kommer man att behöva lyfta varenda sten för att hitta språklärare i Mälardalen).

Vi kan läsa och översätta noveller och tidningsartiklar, titta på filmer, sjunga franska chansons eller  öva  på  pjäser och dikter. Vi kan  även öva  företagsfranska vid behov (hur det nu låter...) och intensivplugga grammatik. Samt AR-TI-KU-LE-RA!

Ta kontakt! Bienvenue!